Mesafeli Satış Sözleşmesi
MADDE 1- TARAFLAR
1.1- SATICI
Adı: EpinVadi
E-posta: bilgi@epinvadi.com
(bundan böyle "Satıcı" olarak anılacaktır.)
1.2- ALICI
Adı-Soyadı: __________
Adresi: __________
Telefonu: __________
E-posta: __________
(bundan böyle "Alıcı" olarak anılacaktır.)
MADDE 2- KONU
Bu sözleşmenin konusu, Satıcı'nın, Alıcı'ya ait elektronik ortamdaki sipariş formunda yer alan ürün veya hizmetlerin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır.
MADDE 3- SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN VE HİZMETLER
Sözleşme konusu ürün veya hizmetler, Alıcı'nın sipariş formunda belirttiği niteliklere ve fiyatlara sahiptir. Sözleşme konusu ürün veya hizmetlerin listesi, adetleri, KDV dahil satış fiyatları, ödeme şekli, teslimat adresi, teslimat ücreti, fatura bilgileri, sipariş tarihi gibi bilgiler aşağıda belirtilmiştir.
Ürün/Hizmet Adı: __________
Adet: __________
Birim Fiyat: __________
Toplam Fiyat: __________
Ödeme Şekli: __________
Teslimat Adresi: __________
Teslimat Ücreti: __________
Fatura Bilgileri: __________
Sipariş Tarihi: __________
MADDE 4- GENEL HÜKÜMLER
4.1- Alıcı, sözleşme konusu ürün veya hizmetin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları, cayma hakkı, iade şartları gibi ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini kabul ve beyan eder.
4.2- Sözleşme konusu ürün veya hizmet, yasal 30 günlük süreyi aşmamak koşulu ile Alıcı'nın sipariş formunda belirttiği adrese teslim edilecektir. Bu süre içinde ürün veya hizmetin Alıcı'ya ulaştırılmaması durumunda, Alıcı sözleşmeden dönebilir.
4.3- Sözleşme konusu ürün veya hizmetin teslimatı için işbu sözleşmenin imzalı nüshasının Satıcı'ya ulaştırılmış olması ve bedelinin Alıcı'nın tercih ettiği ödeme şekli ile ödenmiş olması şarttır. Herhangi bir nedenle ürün veya hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı ürün veya hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
4.4- Ürün veya hizmetin tesliminden sonra Alıcı'ya ait kredi kartının Alıcı'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun ürün veya hizmet bedelini Satıcı'ya ödememesi halinde, Alıcı kendisine teslim edilmiş olan ürünü 3 gün içinde Satıcı'ya göndermekle yükümlüdür. Bu takdirde teslimat giderleri Alıcı'ya aittir.
4.5- Satıcı, sözleşme konusu ürün veya hizmetin sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.
4.6- Sözleşme konusu ürün veya hizmetin teslimi için Alıcı'nın işbu sözleşmeyi onaylaması ve ödeme yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekmektedir. Herhangi bir nedenle ürün veya hizmet bedeli ödenmez veya iptal edilirse, Satıcı ürün veya hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.
4.7- Ürün veya hizmetin teslimatı sırasında Alıcı tarafından imzalanması gereken evraklar, fatura, irsaliye, teslimat fişi gibi belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerin teslimat sırasında Alıcı tarafından kontrol edilmesi ve eksik, hasarlı, ayıplı, siparişe uygun olmayan ürün veya hizmetler için teslim alınmaması ve tutanak tutturulması gerekmektedir. Bu belgelerin teslim alınması, ürün veya hizmetin Alıcı'ya sağlam, eksiksiz ve siparişe uygun olarak teslim edildiği anlamına gelir. Bu belgelerin imzalanmaması durumunda ürün veya hizmet Alıcı'ya teslim edilmeyecektir.
4.8- Satıcı, Alıcı'nın vermiş olduğu siparişi kısmen veya tamamen yerine getirmeme hakkını saklı tutar. Siparişin kısmen veya tamamen yerine getirilmemesi durumunda, Satıcı bu durumu sipariş tarihinden itibaren 3 gün içinde Alıcı'ya bildirir. Alıcı'nın ürün veya hizmet bedelini ödemiş olması halinde, bu bedel kendisine 14 gün içinde iade edilir.
MADDE 5- CAYMA HAKKI
5.1- Alıcı, sözleşme konusu ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişiye teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde, hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin, sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde Satıcı’ya iadeli taahhütlü posta, faks veya e-posta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün işbu sözleşmede düzenlenen esaslar çerçevesinde iade edilmesi gerekmektedir. Cayma hakkının kullanılması halinde, Alıcı’nın ürünü geri göndermekle ilgili masrafları kendisine aittir.
5.2- Alıcı, cayma hakkını kullanamayacağı ürün veya hizmetleri şu şekilde sıralanmıştır:
Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve Satıcı’nın kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.
Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.
Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.
Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.
Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması şartıyla maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.
Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallara ilişkin sözleşmeler.
Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.
5.3- Cayma hakkının kullanılması için, Alıcı’nın Satıcı’ya yazılı bildirimde bulunması ve ürünü iade etmesi yeterlidir. Satıcı, cayma bildiriminin kendisine ulaşmasından itibaren en geç 14 gün içinde toplam bedeli ve Alıcı’yı borç altına sokan belgeleri Alıcı’ya iade etmekle ve 10 günlük süre içinde malı iade almakla yükümlüdür. Alıcı’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, Satıcı, ürünü geri aldıktan sonra, bankaya ilgili tutarı iade etmekle yükümlüdür. Satıcı’nın iade ettiği tutarın banka tarafından Alıcı’nın hesabına yansıtılmasına ilişkin ortalama süre, Alıcı’nın kredi kartının ait olduğu bankanın inisiyatifindedir.
5.4- Alıcı, cayma hakkını kullandığı takdirde, ürünü orijinal ambalajı ve faturası ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak Satıcı’ya geri göndermekle yükümlüdür. Ürünün iade edilmesi sırasında oluşabilecek zararlardan Alıcı sorumludur. Ürünün iadesi için kargo ücreti Alıcı tarafından karşılanır.
MADDE 6- ŞİKAYET VE İTİRAZLAR
6.1- Alıcı, sözleşme konusu ürün veya hizmet ile ilgili olarak her türlü şikayet ve itirazını, Satıcı’nın iletişim bilgilerini kullanarak yazılı veya sözlü olarak Satıcı’ya iletebilir. Satıcı, Alıcı’nın şikayet ve itirazlarını değerlendirmek ve çözüm bulmak için gerekli çabayı gösterecektir.
6.2- Alıcı, Satıcı ile arasında çıkabilecek uyuşmazlıklarda, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. maddesi gereğince, ikametgahının bulunduğu veya tüketici işleminin yapıldığı yerdeki Tüketici Hakem Heyetlerine veya Tüketici Mahkemelerine başvurabilir. Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru için, Alıcı’nın talep ettiği miktarın, her yıl Bakanlıkça belirlenen parasal sınırlar dahilinde olması gerekmektedir.
MADDE 7- SÖZLEŞMENİN FESHİ
7.1- Taraflar, işbu sözleşmenin ifasından önce, herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshedebilirler.
7.2- Taraflar, işbu sözleşmenin ifasından sonra, sözleşmede belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde, diğer tarafın yazılı ihtarı üzerine, sözleşmeyi feshedebilirler. Tarafların sözleşmeyi feshetmeleri halinde, sözleşmeden doğan hak ve alacakları saklı kalır.
MADDE 8- DELİL SÖZLEŞMESİ
8.1- Taraflar, işbu sözleşmeden doğabilecek her türlü uyuşmazlıkta, Satıcı’nın defter, kayıt ve belgeleri ile ve bilgisayar kayıtları ve faks kayıtları gibi manyetik ortamdaki kayıtlarının, Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca delil olarak kabul edileceğini, bu maddenin delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul ve beyan ederler.
MADDE 9- YETKİLİ MAHKEME
9.1- İşbu sözleşmeden doğabilecek her türlü uyuşmazlıkta, Alıcı’nın ikametgahının bulunduğu yerdeki Tüketici Hakem Heyetleri veya Tüketici Mahkemeleri yetkilidir.
MADDE 10- YÜRÜRLÜK
10.1- İşbu sözleşme, Alıcı tarafından elektronik ortamda onaylandığı tarihte yürürlüğe girer. Satıcı, işbu sözleşmenin bir nüshasını Alıcı’ya e-posta yoluyla gönderir.
Taraflar, işbu sözleşmenin tüm maddelerini okuduklarını, anladıklarını ve kabul ettiklerini beyan ederler.
SATICI
EpinVadi